INNOVATIIVINEN YHTEYS

Artikkelit

Ajankohtaista

Asiakaspalveluyritys Releasy ostaa suomalaisen Nesentan – muodostuu johtavaksi pohjoismaiseksi kokonaispalveluntarjoajaksi asiakaspalvelualalla.

 

Asiakaspalveluyritys Releasy on ostanut suomalaisen Nesenta Oy:n ja siitä tulee johtava asiakaspalveluratkaisujen tarjoaja Pohjoismaissa. Oston myötä Releasy vahvistaa asemaansa ensisijaisena valintana asiakaspalvelun ulkoistuksessa Pohjoismaissa. Viime vuonna yhtiö osti norjalaisen Proffcomin.

"Olemme ylpeitä siitä, että voimme hyvin kehittyneitä asiakaspalvelun, tekoälyn, analyysin ja seurannan ratkaisuja Ruotsissa, Norjassa ja Suomessa Nesenta-yrityskaupan kautta. Nesenta jakaa arvomme ja on teknologian kärjessä, mukaan lukien tehokkaat etätyökonseptit. Yrityskauppa mahdollistaa resurssien optimoinnin ja joustavuuden rakentamisen, mikä hyödyttää asiakkaitamme", sanoo Releasyn toimitusjohtaja Johan Frodell.

Nesenta Oy perustettiin vuonna 2002 ja sillä on tällä hetkellä yli 200 työntekijää seitsemällä paikkakunnalla Suomessa. Releasyn ja Proffcomin kanssa Nesenta kattaa koko Pohjoismaat niin maantieteellisesti kuin kielellisesti.

"Olemme iloisia, että yrityksemme jakavat sekä kulttuurin että tulevaisuuden vision. Yhdistymisen myötä vahvistumme ja voimme yhdessä tarjota entistä parempaa palvelua nykyisille asiakkaillemme, mutta myös olla entistä houkuttelevampi kumppani uusille asiakkaille.  Kauppa parantaa kykyämme huolehtia asiakkaista, olivatpa he sitten suuria tai pieniä, Suomessa, Pohjoismaissa tai kansainvälisesti", sanoo Nesenta Oy:n toimitusjohtaja Pekka Ojala.

Sopimus saatiin päätökseen 24. maaliskuuta 2023, kun Releasy Customer Management AB hankki kaikki osakkeet Nesenta Group OY:ltä. Myyjät olivat entiset omistajat Kenneth Tallqvist, Pekka Ojala ja Juha Melginin kuolinpesä. Nesenta OY jatkaa toimintaansa itsenäisenä yrityksenä ja Pekka Ojala jatkaa toimitusjohtajana.

 "On selvää, että teknologia avaa uusia mahdollisuuksia menestyksekkään asiakaspalvelun luomiseen. Uskomme vahvasti älykkäiden tekoälyratkaisujen asiakaspalveluun yhdistämisen mahdollisuuksiin, sekä etätyön että toimipisteissä tapahtuvan työn yhdistämiseen. Se merkitsee tehokkaampia asiakaspalveluratkaisuja sekä asiakkaillemme että työntekijöillemme", sanoo Johan Frodell, joka ei sulje pois lisää yritysostoksia, joissa liiketoiminnalle nähdään positiivisia synergioita.

 Releasy kuuluu ruotsalaiseen Pulsen Group -konserniin, jonka perheomisteinen rakenne mahdollistaa pitkäjänteisen työn sekä liiketoiminnan että työntekijöiden kehittämisestä. Nesentan hankinnan myötä Releasylla on nyt yli 1 300 työntekijää Ruotsissa, 240 Norjassa ja 210 Suomessa (mukaan lukien vakituiset työntekijät). Kokonaisliikevaihto on noin 77 MEUR.