INNOVATIIVINEN YHTEYS

Artikkelit

Ajankohtaista

Uusi toimipiste Savonlinnaan, 20-50 työpaikkaa

 

Savonlinnan kaupunki ja Nesenta ovat 15.12.2021 tehneet sopimuksen yrityksen sijoittumisesta Savonlinnaan ensi vuoden aikana. Toimipisteeseen Puistokadulla tulee ensivaiheessa 20 työpaikkaa. Liiketoiminnan kasvunäkymät tulevaisuudessa mahdollistavat toimipisteen kasvun 50 työpaikkaan.

– Syntynyt hyvä neuvotteluyhteys ja Savonlinnan kaupungin aktiivisuus edellytysten luomisessa ratkaisivat sijoittumispäätöksen Savonlinnaan. Näemme myös paljon kehittymismahdollisuuksia Samiedun ja kaupungin muun koulutustarjonnan kautta, kertoo Nesenta Oy:n varatoimitusjohtaja Pekka Ojala.

– Kaupungille on tärkeää saada uusia kasvuyrityksiä sijoittumaan Savonlinnaan ja vahvistamaan Savonlinnan tällä hetkellä erittäin myönteistä kehitystä, joka näkyy muun muassa parantuneena työllisyytenä, yritysten liikevaihdon kasvuna sekä voimakkaana muuttovoittona. Vahvistunut ammattikorkeakoulutus ja kehittynyt Samiedu luovat hyvän pohjan yritysten osaavan työvoiman rekrytoinnille ja kasvulle, kertoo kaupunginjohtaja Janne Laine.

Lisäksi yrityksen kasvun tueksi pyritään yhteistyössä kaupungin, Nesenta Oy:n, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamkin ja Ammattiopisto Samiedun kanssa luomaan konsepti ja toimintamalli, jolla yrityksen työntekijätarpeeseen pystytään Savonlinnassa vastaamaan. Myös Savonlinnan kaupungin ja Jyväskylän yliopiston informaatioteknologian tiedekunnan kanssa tehtävä koulutusyhteistyö parantaa työvoiman tarjontatilannetta Savonlinnassa.

 
Julia Maunola